Україна та ЄС підпишуть угоди на 148 мільйонів євро до кінця року

Середа, 18 грудня 2013, 20:58

До кінця 2013 року Україна та ЄС мають підписати угоди більш ніж на 148 мільйонів євро, і наступного року - як мінімум на 140 мільйонів євро.

Про це повідомив перший заступник міністра економічного розвитку і торгівлі України Анатолій Максюта, передає "Forbes-Україна".

Як зазначає Максюта, ЄС виділить фінансову допомогу Україні на приведення стандартів роботи органів державної влади до європейських стандартів.

"Уряд прийняв ряд рішень, які дозволять залучити допомогу ЄС для фінансування програм у різних секторах економіки", - заявив заступник міністра.

Реклама:

За його словами, реалізація Угоди про фінансування Рамкової програми на підтримку угод між Україною та ЄС передбачає фінансування з боку Євросоюзу в розмірі 27 млн ​​євро на приведення стандартів роботи органів державної влади України до стандартів ЄС.

Він також повідомив, що на засіданні Кабміну був схвалений проект Угоди про підтримку енергетичної стратегії.

Згідно з проектом, частина коштів, які будуть отримані від ЄС в рамках фінансування рамкової програми, планується направити на реалізацію заходів, пов'язаних з енергетичною безпекою та підвищенням стандартів захисту навколишнього середовища.

"Було прийнято ряд рішень щодо місцевого розвитку, міграційної політики, тобто, - це цілий комплекс угод, які Україна продовжує укладати з ЄС, і ми вже сьогодні маємо низку угод, як у формі технічної допомоги, так і у формі бюджетної підтримки", - сказав Максюта.

За його словами, приведення різних систем роботи уряду у відповідність з європейськими стандартами - обов'язкова частина процесу євроінтеграції країни.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: