Євросоюз виділить 12,5 мільйона євро на безпеку в країнах Африки

П'ятниця, 13 грудня 2013, 20:57

Євросоюз виділить 12,5 мільйона євро на зміцнення системи безпеки в країнах Африки для підвищення ефективності організації та ведення миротворчих операцій.

Про це йдеться на сайті Єврокомісії, передають "РИА Новости".

Як наголошується, кошти підуть на створення "Керуючої, контролюючої, комунікаційної та інформаційної системи", яку передбачається створити за два роки в рамках діючої програми African Peace Facility.

За інформацією видання, створена система буде забезпечувати захист даних, передачу аудіо- та відеоінформації через супутниковий зв'язок між країнами Африканського союзу, регіональними організаціями та миротворчими місіями.

Реклама:

Вона також передбачає створення інформаційних систем для передачі вказівок, звітів і карт для командування миротворчих операцій.

"Ця програма - один з конкретних результатів співпраці Африки з ЄС, яка націлена на створення здібностей для подолання кризи в Африці в довгостроковій перспективі", - зазначила глава дипломатії ЄС Кетрін Ештон.

Як зазначається в прес-релізі, African Peace Facility вносить великий вклад у зміцнення системи безпеки в регіоні і допомогла проведенню миротворчих операцій в Сомалі та Малі. При цьому African Peace Facility не покриває витрати, пов'язані з військовим спорядженням.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!