Мінпромполітики розробило програму розвитку автопрому

Понеділок, 4 листопада 2013, 19:03

Міністерство промислової політики наступного року планує затвердити програму розвитку автомобільної промисловості до 2020 року, яка передбачає стимулювання розвитку обсягів національного автовиробництва.

Про це на Міжнародній конференції "AutoPROm 2013" повідомив перший заступник міністра промислової політики Микола Євдокименко, передає УНІАН.

"Міністерство промислової політики разом з Кабміном у цьому році постановою ухвалило концепцію розвитку автопрому до 2020 року і в першому кварталі наступного року планується затвердження цієї програми", - сказав Євдокименко.

За його словами, в ці документи закладені ті основні побажання учасників автомобільного ринку України, які були почуті на проведених зустрічах.

Реклама:

"У цій програмі ми також пропонуватимемо дії, які пов'язані з забезпеченням споживчого кредитування на більш вигідних умовах", - додав він.

Як зазначив заступник міністра, за останні кілька місяців спостерігається незначне збільшення обсягів автомобільного виробництва і продажів українських автомобілів.

"Якщо подивитися на ті умови, в яких працює український бізнес, то вони сьогодні трохи відрізняються від тих, які були на початку 2013 року", - сказав він.

У той же час, Євдокименко відзначив, що ситуація для вітчизняних виробників на сьогоднішній день не зовсім сприятлива.

За його словами, за перше півріччя в Україну імпортовано автомобілів на 1,5 млрд доларів.

Як повідомлялося, виробництво легкових автомобілів в Україні в січні-вересні 2013 року порівняно з аналогічним періодом 2012 року скоротилося на 45,4% - до 30 тисяч одиниць.

При цьому, за даними асоціації "Укравтопром", в січні-вересні продажі нових легкових автомобілів в порівнянні з 9 місяцями минулого року скоротилися на 3,6% - до 164,8 тисяч штук.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: