Річна інфляція в Німеччині прискорилася до 1,3%

Четвер, 28 листопада 2013, 18:54

Темпи інфляції в Німеччині в листопаді, за попередніми даними, прискорилися до 1,3% у річному вираженні з 1,2% у жовтні.

Про це свідчать дані Федерального статистичного бюро країни, передає "Прайм".

За інформацією видання, в місячному численні споживчі ціни в найбільшій економіці Європи зросли на 0,2%. Таким чином, статистика розійшлася з прогнозами.

Аналітики, опитані агентством Рейтер, вважали, що річна інфляція в країні складе 1,2%, як і в жовтні, а в місячному вирахуванні ціни виростуть на 0,1%.

Реклама:

Гармонізований індекс споживчих цін, що розраховується для меж'европейскіх зіставлень, за попередньою оцінкою, становив 1,6% в річному численні і 0,2% - в місячному.

Аналітики очікували його в річному вираженні на рівні 1,3% проти 1,2% місяцем раніше. У місячному вирахуванні передбачалося скорочення дефляції до 0,1% з 0,3%.

Федеральне статистичне бюро країни щомісяця публікує дані щодо інфляції з наступним їх уточненням.

Індекс споживчих цін відображає динаміку цін на товари та послуги, придбані домогосподарствами, включаючи оплату послуг оренди, витрати на продукти харчування, одяг і покупку автомобілів, а також витрати на послуги перукаря, хімчистку і ремонтні роботи.

Для відстеження інфляції в масштабах єврозони і ЄС використовується гармонізований індекс споживчих цін.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!