Китайська ZTE продаватиме "розумні годинники" вже на початку 2014 року

Вівторок, 19 листопада 2013, 11:12

Китайська ZTE планує почати продаж власних "розумних годинників" в наступному кварталі.

Про це пише "Інтерфакс-Україна" з посиланням на The Financial Times.

Як заявив газеті виконавчий віце-президент компанії Хе Шию, ZTE хоче зробити стрибок з другорядних виробників смартфонів в трійку провідних компаній у даному сегменті.

В даний час компанія займає четверту-п'яту сходинку серед виробників "другого ешелону", частка яких на ринку не перевищує 5%.

Реклама:

Для порівняння: лідер галузі південнокорейська Samsung займає близько третини ринку, на другому місці американська компанія Apple - понад 10%.

За словами Хе Шию, ZTE розглядає можливість покупки або злиття для збільшення своєї частки на ринку смартфонів, однак він не уточнив конкретних цілей.

Віце-президент зазначив, що в цьому році близько 70% продажів компанії буде припадати на смартфони. Він також додав, що зараз ZTE зосереджена на більш дорогих продуктах, а не на простих і дешевих, якими традиційно характеризуються китайські виробники.

Крім того, компанія працює над створенням впізнаваного для західних покупців мобільних телефонів бренду за рахунок поліпшення дистрибуції, спонсорських контрактів і реклами.

ZTE відновить виробництво телефонів на платформі Windows після того, як Microsoft завершить покупку Nokia, повідомив Хе Шию.

У рамках плану на наступний рік ZTE планує інвестувати у дослідження та розвиток так званих аксесуарних пристроїв, придатних для носіння на тілі, включаючи "розумний годинник" і "розумні окуляри".

За даними дослідницької організації Gartner, в третьому кварталі ZTE займала п'яту сходинку серед найбільших світових постачальників мобільних телефонів (включаючи смартфони).

Китайська компанія виробляє повний спектр мобільних пристроїв, включаючи телефони, планшети, мобільні широкосмугові модеми та хот-споти, а також термінали для інтеграції сімейних комп'ютерів. Продукція ZTE реалізується більш ніж в 160 країнах.

У 2012 році вона подала заявки на найбільше в світі число міжнародних патентів.Акції ZTE включені до лістингів фондових бірж Гонконгу і Шеньчженя.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!