Платинум банк виставили на продаж

П'ятниця, 15 листопада 2013, 09:59

Власники Платинум Банку завершили переговори про продаж установи.

Про це пише "Комерсант-Україна".

Як повідомляється, британскій фонд The Ukraine Opportunity Trust PLC (UKRO), що володіє 4,7% акцій Платинум Банку, повідомив на Лондонській фондовій біржі про швидке закриття угоди з продажу установи.

"Всі регуляторні складнощі щодо потенційного продажу Платинум Банку подолані. Рада UKRO очікує, що угода буде укладена в найближчі дні. Водночас реалізація угоди все ще вимагає досягнення фінальних домовленостей", - зазначається в біржовому повідомленні UKRO.

Реклама:

Фонд розраховує отримати за свої акції 7,236 млн доларів, як раніше очікував 3,288 млн доларів. Виходячи з цієї цифри вартість 100% акцій Платинум Банку оцінена в 154 млн доларів, що перевищує три власні капітали установи (405,8 млн гривень на 1 жовтня).

За даними НБУ, на 1 жовтня Платинум Банк займав 45- е місце за активами (5,04 млрд гривень). З його кредитного портфеля (3,87 млрд гривень) позики фізичним особам становили 3,86 млрд гривень.

Єдиним акціонером була компанія PT Platinum Public Limited, а найбільшими бенефіціарами - Horizon Capital (45,1%), East Capital (23,7%), IFC (5,2%), UKRO (4,7%) і менеджмент (17,7%).

Решта співвласників банку та його менеджмент відмовилися коментувати угоду до її закриття.

"У п'ятницю ми готові надати свій коментар", - сказала глава прес-служби банку Вікторія Міхно.

За словами банкірів, що претендували на Платинум Банк, покупцями стали власники одеського Фінбанку - Борис Кауфман і Олександр Грановський.

Близькі до покупців джерела повідомили, що нові акціонери не мають наміру змінювати стратегію розвитку установи.

За останні три роки жоден банк не був проданий дорожче одного капіталу. Учасники ринку впевнені, що ціна, названа UKRO за свої акції, надмірно завищена.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!