Азаров не розуміє, що гальмує вітчизняне сільгоспмашинобудування

Середа, 23 жовтня 2013, 14:05

Профільні міністерства повинні прозвітувати уряду про виконану роботу з реалізації планів розвитку вітчизняного сільскогосподарського машинобудування. 

Про це заявив прем’єр-міністр Микола Азаров під час засідання Кабінету міністрів.

Глава уряду наголосив, що в Україні стабільно високий попит на продукцію сільськогосподарського машинобудування.

Уряд прийняв ряд серйозних рішень для стимулювання інвестицій у виробництво сільськогосподарської техніки та включив цей напрямок у Державну програму активізації розвитку економіки на 2013-2014 роки.

Реклама:

Однак за 9 місяців сільгоспмашинобудування не продемонструвало очікуваного зростання. Так, тракторів вироблено на 30% менше, ніж за січень-вересень 2012 року. Тоді як виробництво дискових борон виросло на 23%, а сівалок - на 24%.

"Тобто ми не отримали зростання у виробництві складної техніки. Чому? Що гальмує виконання добре опрацьованого і підтриманого нормативною базою завдання?" – запитав прем’єр-міністр.

Глава уряду наголосив, що відповідь на ці питання повинні дати міністр промислової політики Михайло Короленко, міністр аграрної політики і продовольства Микола Присяжнюк, міністр економічного розвитку та торгівлі Ігор Прасолов, міністр фінансів Юрій Колобов.

"Ми не повинні лише спостерігати, що попит на продукцію сільськогосподарського машинобудування і досі задовольняється технікою іноземного виробництва, - сказав Азаров. - Тому звіт названих міністерств про виконану роботу уряд заслухає вже на найближчих засіданнях.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: