Україна переплатила за газ 20 мільярдів - Азаров

Середа, 23 жовтня 2013, 12:24

За три останні роки Україна переплатила за російський газ до 20 мільярдів доларів.

Про це заявив прем’єр Микола Азаров, відкриваючи засідання уряду у середу.

Розповідаючи про підведені підсумки роботи економіки за дев’ять місяців поточного року він зазначив, що "Держстат оприлюднив статистику, яка засвідчила, що у вересні виявилися певні негативні тенденції".

"Ми маємо справу з вкрай складним збігом негативних факторів. Затяжний спад попиту на наші товари на традиційних ринках і зменшення ціни на товари українського експорту всі останні три роки супроводжується руйнівним для цілих галузей нашої економіки впливом найвищої в Європі ціни на газ", - уточнив він.

Реклама:

"За три роки ми переплатили за газ до 20 мільярдів доларів. Які за цей же час могли бути використані для модернізації промисловості, сфери охорони здоров’я або реалізацію інфраструктурних проектів", - заявив Азаров.

"Хочу нагадати опонентам, які готові звинуватити наш уряд навіть у світовій рецесії, що саме їх політичні сили несуть відповідальність за створення таких "драконівських" умов для економіки України", - зазначив він.

"Це їх пряма відповідальність, але вони не беруть її перед народом України. Більше того, вони намагаються сьогодні провокувати паніку і жодним чином не сприяють подоланню нових викликів", - сказав прем’єр.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!