Google запропонувала бізнесу новий картографічний додаток

Вівторок, 22 жовтня 2013, 20:11

Інтернет-гігант запустив додаток Google Maps Engine Pro, що представляє собою рішення для організації картографічних даних, таких як логістичні маршрути, розташування складів, території магазинів та інші.

Про це повідомляє "CyberSecurity".

У компанії говорять, що новий додаток вирішує програми гео-теггінга - створюються свеого роду "народні карти", але з орієнтацією на бізнес.

Крім того, бізнес-користувач може налаштувати карти під себе, визначаючи конкретні місця присутності транспорту або співробітників, щоб відслідковувати їх в реальному часі з прив'язкою до карти.

Реклама:

"Ідея полягає в тому, щоб допомогти в повсякденному використанні локаційних даних для звичайного бізнесу. Робота з гео-даними може допомогти в оптимізації маршрутів, в розташуванні точок продажів в оцінці доступності тих чи інших ресурсів і так далі", - заявив Брайен Макклендон, віце-президент Google Maps.

За його словами, бізнес-користувачі можуть не тільки накладати додаткові шари на карти, відзначати маршрути або моніторити переміщення транспорту, а й змінювати самі карти, міняючи колірну розкладку, експортувати гео-дані в різні формати і обмінюватися даними між співробітниками.

"Бізнес може працювати з картами так, як і з звичайними документами Google Docs. При цьому, їх дані на картах захищені та доступні лише авторизованим одержувачам. Нова система вбудована в уже існуючу систему акаунтів компанії", - говорить Макклендон.

У Google говорять, що Google Maps Engine Pro коштує 5 доларів на місяць на співробітника або 50 доларів на рік. Новинка доступна як в настільному, так і в мобільному варіантах, правда поки є тільки Android-версія. Варіант під iOS з'явиться пізніше.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!