Таїланд може ввести туристичний збір

Вівторок, 22 жовтня 2013, 11:39

Уряд Таїланду може ввести в середині січня 2014 грошовий збір з іноземців, що в'їжджають в країну.

Про це заявив міністр охорони здоров'я Таїланду Прадо Сінтхаванаронг за підсумками наради керівників міністерств і відомств, присвяченій пиитанням туризму, передають "РИА новости" .

"На нараді, на якій були присутні керівники національної поліції, міністерства туризму і спорту, а також міністерства охорони здоров'я, було вирішено представити кабінету план введення грошового збору в сумі 500 бат (17 доларів) з кожної людини, яка в'їжджає в країну на термін більше трьох днів", - заявив міністр.

Для тих іноземців, які будуть проводити в Таїланді три дні або менше, збір буде обмежений 30 батами (1 долар) на добу, додав він.

Реклама:

За словами Сінтхаванаронга, збір не залежатиме від того, чи є у іноземця таїландська віза, або він прибуває до Таїланду на умовах безвізового в'їзду.

Збір може бути введений в середині січня, щоб не порушувати плани туристів, які готуються приїхати до Таїланду в пік туристичного сезону, який припадає на новорічний період .

Учасники наради погодилися, що нова міра може змусити частину туристів відмовитися від поїздок до Таїланду, однак введення грошового збору "не відлякає візитерів більш високої якості", заявив чиновник.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: