Системи теплопостачання модернізують за 28 мільярдів

Четвер, 17 жовтня 2013, 16:31

Уряд підтримав постанову, якою затверджується програма модернізації систем теплопостачання України.

Про це повідомила прес-служба Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства з посиланням на главу відомства Геннадія Темника.

Згідно з повідомленням, програма визначає заходи, спрямовані на підвищення економічної та енергетичної ефективності і надійності функціонування систем теплопостачання, зокрема заходи щодо зменшення споживання природного газу підприємствами з виробництва теплової енергії та гарячої води.

"Ми цілеспрямовано рухаємося в напрямку технічного переоснащення систем теплопостачання. Кінцевий результат, якого ми хочемо досягти, це, по-перше, забезпечення населення якісними і безперебійними послугами гарячого водопостачання, а в зимовий період – теплопостачання. По-друге – зниження собівартості цих послуг і, відповідно, забезпечення  доступних для населення тарифів", - прокоментував Міністр.

Реклама:

Темник також додав, що впровадження Програми дозволить суттєво скоротити споживання природного газу.

Він уточнив, що в результаті виконання програми, можливо скоротити споживання газу на виробництво теплової енергії за рахунок економії на 25,4%, а за рахунок газозаміщення - на 24,2%. Загалом економія повинна скласти 49,6% або 4,1 млрд куб метрів природного газу.

Як повідомлялося, раніше глава Мінрегіону Геннадій Темник заявляв, що відомство розробило і подало на розгляд Кабміну програму модернізації систем теплопостачання на 2014-2016, приблизний обсяг фінансування якої становить близько 28 млрд гривень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: