Кабмін спростив надання держпідтримки при страхуванні агрокультур

Четвер, 10 жовтня 2013, 11:05

Кабмін ухвалив постанову "Про внесення змін до порядку та умов надання сільськогосподарським товаровиробникам держпідтримки у страхуванні сільгоспкультур шляхом здешевлення страхових платежів".

Діючий механізм надання державної підтримки буде спрощено, повідомляє прес-служба Кабміну.

Згідно з прийнятими змінами, з порядку буде вилучено норми щодо необхідності надання страхувальниками страховику заявки на страхування сільськогосподарських культур з державною підтримкою.

Також вилучено норму щодо обов’язковості проведення засідань регіональних комісій не рідше ніж два рази на місяць. Тепер вони проводитимуть засідання по мірі надходження заявок.

Реклама:

"Також у постанові визначено строки початку та закінчення прийому регіональними комісіями заявок та документів від сільськогосподарських товаровиробників для отримання ними права на часткову компенсацію страхового платежу", - повідомляє прес-служба.

Окрім цього, відтепер укладатимуться лише "стандартні" договори страхування. А до переліку страхових ризиків увійшов ризик пожежі.

На переконання урядовців, ухвалення цього нормативно-правового акту надасть можливість удосконалити механізм надання сільськогосподарським товаровиробникам державної підтримки у страхуванні сільськогосподарських культур шляхом здешевлення страхових платежів (премій).

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: