Країни БРІКС домовилися по пул валютних резервів

П'ятниця, 6 вересня 2013, 09:30

Лідери країн БРІКС дійшли згоди по внесках в пул валютних резервів.

Про це йдеться в прес-релізі за підсумками неформальної зустрічі лідерів країн БРІКС на саміті G20, пишуть "Вести економіка".

"Що стосується пулу валютних резервів, то був досягнутий консенсус з загальним і операційних питань щодо його створення", - йдеться в прес-релізі.

Так, Китай внесе в пул 41 млрд доларів, Бразилія, Індія, Росія - по 18 млрд доларів кожна, Південна Африка - 5 млрд доларів.

Реклама:

Нагадаємо, в Дурбані (ПАР) країни БРІКС домовилися про те, що початковий розмір пулу валютних резервів становитиме 100 млрд доларів.

У повідомлення зазначається, що "у досягнутому прогресі по двом ініціативам - Банку розвитку та пулу валютних резервів - лідери очікують значущі результати до наступного саміту БРІКС" .

Наступний саміт БРІКС пройде в Бразилії в 2014 році.

За підсумками зустрічі лідерів країн БРІКС досягнуто прогресу в переговорах з питань структури, участі в акціонерному капіталі, членство та управління Банку розвитку. Початковий оголошений капітал БРІКС становитиме 50 млрд доларів.

На зустрічі знову були висловлені побоювання щодо можливих негативних наслідків нетрадиційної грошово-кредитної політики західних країн.

"Остаточна нормалізація грошово-кредитних політик повинна бути ефективно і ретельно вивірена і чітко роз'яснена", - сказано в документі.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: