БРІКС: Глобальна економіка як і раніше знаходиться в зоні ризику

Неділя, 15 листопада 2015, 14:28

Глобальна економіка як і раніше знаходиться в зоні ризику, домогтися її стійкого підйому поки не вдалося.

Про це йдеться в заяві лідерів БРІКС, прийнятій за підсумками неформального саміту в Анаталії, пише Прайм.

"Лідери погодилися, що глобальна економіка як і раніше знаходиться в зоні ризику, і поки не вдалося домогтися її стійкого підйому, що підкреслює важливість нарощування координації та співпраці в галузі макроекономічної політики між учасниками "Групи двадцяти" з метою попередження негативних побічних ефектів і досягнення міцного, стійкого і збалансованого зростання", - йдеться в заяві.

Лідери погодилися, що на основі вже досягнутого прогресу всі учасники "двадцятки" повинні сфокусуватися на реалізації своїх відповідних національних стратегій зростання.

Реклама:

"Вони підкреслили свій твердий намір продовжити разом з іншими учасниками "Групи двадцяти" роботу в інтересах подальшого сприяння швидшому і стійкому відновленню світової економіки і зниження потенційних ризиків.

"Лідери наголосили, що геополітичні виклики, включаючи політизацію економічних відносин і введення односторонніх економічних санкцій, продовжують завдавати шкоди перспективам економічного зростання", - наголошується в документі.

На думку лідерів БРІКС, необхідно домогтися, щоб торговельні та економічні блоки відповідали принципам і нормам СОТ і вносили внесок у зміцнення багатосторонньої системи торгівлі.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: