Fitch може підвищити рейтинг Nokia

Середа, 4 вересня 2013, 17:20

Fitch може підвищити оцінку платоспроможності Nokia після новин про угоду з Microsoft, яка готова поглинути фінського гравця за 7,2 млрд доларів.

Про це йдеться в повідомленні агентства, пишуть "Вести економіка" .

Довгостроковий рейтинг (IDR), який відображає захищеність від дефолту, був збережений на рівні "BB-", але прогноз по ньому "позитивний". Те ж з оцінкою незабезпеченого боргу.

Цікаво, що зовсім недавно, 13 серпня, Fitch випустило прес -реліз, в якому з тими ж рейтингами Nokia отримала "негативний" прогноз.

Реклама:

Переглянути стан фінської компанії аналітики вирішили, дізнавшись про її угоди з Microsoft. До речі, рейтинг бізнесу Білла Гейтса і Стіва Балмера залишається високим: "AA+", прогноз "стабільний".

За підсумками операції фінансове становище Nokia значно покращиться, вважають в Fitch . Це означає, що після її закриття, яке очікується в I кварталі 2014 року, рейтинг фінського гравця може бути підвищений.

Якщо поглинання завершиться успішно, Fitch відразу ж прийме рішення: найгіршим варіантом стане збереження рейтингу "BB -" зі "стабільним" прогнозом. У кращому випадку оцінка буде підвищена на один ступінь.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: