Товарообіг між Україною і Росією скоротився на 20%

Середа, 25 вересня 2013, 14:57

Азаров і Медведєв у ході двосторонньої зустрічі висловили стурбованість з приводу скорочення двостороннього товарообігу в поточному році на 20% порівняно з минулорічними показниками.

Про це повідомив прес-секретар Азарова Віталій Лук'яненко за підсумками зустрічі глав урядів України та Росії, передає "УНІАН".

"Обидва прем'єри висловили глибоку заклопотаність тим, що взаємний товарообіг у нинішньому році скоротився на 20%", - повідомив Лук'яненко.

Також, за його словами, в ході зустрічі було відзначено, що показник минулого року був практично рекордним, однак скорочення товарообігу на 20% навіть з урахуванням скорочення обсягів закупівлі Україною російського газу, досить істотне. У ході акцентувалася увага на необхідності вжиття заходів для стимулювання зростання товарообігу.

Реклама:

Нагадаємо, за даними Держстату, взаємний товарообіг України та Росії за 2012 рік становив 45,05 млрд доларів. Експорт з України в РФ становив 17,632 млрд доларів (падіння на 11% до 2011 року), імпорт - 27,418 млрд доларів (падіння на 5,9% до 2011 року).

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!