ЄЕП пропонує ЄС створити єдиний транзитний простір

Четвер, 19 вересня 2013, 14:54

Держави-члени Єдиного економічного простору виступають за створення єдиного транзитного простору з Євросоюзом.

Про це заявив міністр із митної співпраці Євразійської економічної комісії Володимир Гошин журналістам у Мінську, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Ми хочемо запропонувати ЄС створити єдиний транзитний простір, для цього дозріли всі передумови", - сказав він.

Гошин пояснив, що даний проект передбачає використання єдиної митної документації при переміщенні товарів на всій території від Євросоюзу до зовнішніх кордонів Митного союзу.

Реклама:

"Поставки товарів будуть іти по єдиних документах на всьому просторі від Лісабона до Владивостока", - уточнив Гошин.

"Сподіваюся, що через пару років нам не потрібно буде переоформлювати жодні документи при поставці товару як із Європи в наш бік, так і від нас до Європи, тобто він ітиме по єдиному транзитному документу", - додав він.

Представник ЄЕК пояснив, що насамперед цей проект буде стосуватися перевезень автомобільним і залізничним транспортом.

У свою чергу заступник голови Державного митного комітету Білорусії Сергій Борисюк вважає створення єдиного транзитного простору реальним проектом.

"Зараз у Росії йде процес перегляду окремих положень конвенції МДП, розглядається можливість застосування транзитної конвенції ЄС. Якщо дві процедури, дві конвенції будуть об'єднані, цей проект удасться реалізувати", - сказав він.

За словами Борисюка, терміни реалізації проекту поки не обговорені, йдеться лише про наміри сторін. "Але є розуміння доцільності об'єднання двох транзитних систем", - наголосив він.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: