ЄС виступає проти податкового демпінгу

Четвер, 12 вересня 2013, 12:57

Уряди Ірландії, Нідерландів і Люксембургу вже давно підозрюються у залученні транснаціональних корпорацій за рахунок податкових послаблень.

Про це пишуть "Вести економіка".

Як повідомляється, попереднє розслідування, що проводиться Брюсселем, щодо того, чи дійсно деякі податкові угоди укладаються з порушенням правил ЄС посилює політичний тиск, так як на даний момент зростають зусилля міжнародного співтовариства по боротьбі з ухиленням від податків.

Рішення Європейської комісії провести розслідування про податкові відносини трьох держав - членів ЄС з окремими компаніями, в тому числі Apple і Starbucks, продиктоване реалізацією плану, розробленого ОЕСР і націленого на усунення податкових лазівок, які дозволили компаніям заощадити десятки мільярдів євро за останнє десятиліття.

Реклама:

На минулому тижні, на зустрічі в Санкт -Петербурзі, на саміті G20 було схвалено план дій ОЕСР, а від місцевих урядів знадобилося перевірити власні податкові законодавства. Борці за податкову справедливість відзначають, що проблема ухилення від сплати податків актуальна вже протягом останніх десяти років і знову вона стала в центрі уваги, коли намітився спад податкових надходжень.

Розслідування, що проводяться парламентами у Великобританії, Нідерландах і США в останні місяці пролило світло на величезні масштаби ухилення від сплати податків компаніями, які розгортають складні схеми і використовують лазівки в податковому законодавстві.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!