Держслужбовцям знову обіцяють зарплатне покращення

Вівторок, 27 серпня 2013, 15:32

Закон про держслужбу, який набуде чинності з 1 січня 2014 року, передбачає перегляд заробітної плати для держслужбовців.

Про це на прес-конференції повідомив голова Національного агентства з питань державної служби В'ячеслав Толкованов, передає "УНІАН".

За його словами, новий закон встановлює мінімальний оклад держслужбовця на рівні 2 мінімальних зарплат, тобто 1,147 тис гривень помножити на два.

"Звичайно, якщо ми хочемо залучити професійні кадри на державну службу, то цього рівня зарплати замало", - зазначив він.

Реклама:

Однак, за словами посадовця, питання підвищення заробітних плат буде вирішуватися комплексно.

"Одночасно з підвищенням рівня заробітної плати ми працюємо над питанням професіоналізації державної служби. Тому і введення закону з 1 січня 2014 року триватиме комплексно", - сказав Толкованов.

На питання журналістів, чи гарантує він, що буде переглядатися рівень зарплати держслужбовців з 1 січня, Толкованов сказав: "Я не міністр фінансів і не голова ВР, я констатую, що новий закон про державну службу передбачає суттєве підвищення заробітних плат і введення нової системи посадових окладів на державній службі. Звичайно, що під час формування нового держбюджету це має бути певним чином відображує. Але гарантувати щось - це не дуже коректно".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!