Fitch погіршило прогноз за рейтингом Польщі

П'ятниця, 23 серпня 2013, 20:43

Міжнародне рейтингове агентство Fitch погіршило прогноз по довгостроковому рейтингу дефолту Польщі "А-" до стабільного з позитивного.

Про це повідомляє "Прайм" з посиланням на прес-реліз агентства.

"Fitch прогнозує дефіцит бюджету на рівні 4,2% ВВП в поточному році, що відображає слабкі темпи економічного зростання. Такий показник на один процентний пункт вище, ніж за лютневим прогнозом", - йдеться в релізі.

Піковий показник держборгу в 56% ВВП буде досягнутий в 2013-2014 роках, проте в середньостроковій перспективі він почне зменшуватися.

Реклама:

Економіці Польщі вдалося уникнути рецесії, і очікується збільшення ВВП на 1,2% в поточному році, а потім на 2,4% і 3% в 2014-2015 роках відповідно, що близько до середнього показника країн з рейтингом "А".

Стабільний прогноз по рейтингу Польщі відображає збалансованість ризиків. У разі істотного прогресу в процесі консолідації бюджету і зовнішнього боргу агентство може розглянути можливість підвищення рейтингу.

Водночас, тривале погіршення бюджетних показників, яке загрожує зростанням дефіциту, а також низькі темпи зростання економіки призведуть до погіршення рейтингів або прогнозу за ними.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: