Німеччина визнала bitcoin

Середа, 21 серпня 2013, 17:12

Уряд Німеччини визнав bitcoin одним із способів розрахунків, який може використовуватися в угодах між приватними особами.

Про це повідомила німецька газета Frankfurter Allgemeine з посиланням на заяву міністерства фінансів Німеччини, пишуть "Ведомости".

Жителі країни активно використовують bitcoin, але при цьому не платять 25% податок при здійсненні операцій. Визнання bitcoin фінансовим регулятором означає, що він зможе обкладати податками користувачів і творців цієї віртуальної валюти, відзначає Frankfurter Allgemeine.

Bitcoin - віртуальна цифрова валюта, придумана 2008 року японцем Сатосі Накамото. Вона не залежить ні від одного фінансового центру, що випускає валюту, ні від банківських та інших фінансових систем.

Реклама:

Угоди в bitcoin анонімні. До недавнього часу оборот bitcoin неможливо було регулювати. Тому bitcoin нерідко використовувалася для розрахунків в угодах на чорному ринку. Зокрема, саме завдяки bitcoin процвітає один з найбільших проектів з торгівлі наркотиками - Silk Road.

Утім у поточному році влада США, де bitcoin найбільш популярний, звернула увагу на цю валюту. Зокрема, вони зобов'язали учасників цього ринку звітувати про угоди на суму понад 10 тисяч доларів.

Потім міністерство внутрішньої безпеки США заборонило платіжній системі Dwolla обслуговувати рахунки найбільшої біржі обміну bitcoin Mt. Gox. А нещодавно уряд і генеральна прокуратура США оголосили про велике розслідування щодо bitcoin.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!