Податок на нерухомість українці платитимуть з 2014 року - Акімова

П'ятниця, 2 серпня 2013, 18:12

Підписаний президентом закон щодо об’єктів нерухомості посилить захист соціально уразливих верств населення і відтермінує оплату податку до наступного року.

Про це повідомила перший заступник глави адміністрації президента України Ірина Акімова, повідомляє "Укрінформ".

"Реалізація підписаного президентом Віктором Януковичем Закону "Про внесення змін до Податкового кодексу та інших законів України щодо об’єктів нерухомості" посилить захист соціально уразливих верств населення та збільшить надходження до місцевих бюджетів", - переконана вона.

За словами Акімової, законом відтерміновується сплата фізичними особами податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, на 2014 рік.

Реклама:

Це дозволить завершити комплекс підготовчих процедур щодо повного визначення бази платників податку та об’єктів оподаткування.

"З цією метою в Законі визначено процедуру проведення у 2013 році звірки стосовно кількості об’єктів житлової нерухомості, що перебувають у власності фізичних осіб, та розмірів житлової площі таких об’єктів для формування реєстру платників цього податку", - сказала перший заступник глави АПУ.

За її словами передбачене й посилення захисту соціально уразливих верств населення. Так з об’єкту оподаткування виключено житлову нерухомість, що належить сім’ям опікунів, дітям-сиротам, дітям, позбавленим батьківського піклування, а також дітям-інвалідам, які виховуються одинокими матерями (батьками) та фізичним особам, які мають статус малозабезпечених сімей.

"Крім того, Законом визначається можливість застосовувати пільгу зі сплати податку не лише до одного об’єкта за вибором платника, а виходячи з сумарної житлової площі належних громадянину об’єктів житла, незалежно від кількості та виду таких об’єктів", - зазначила Акімова.

Водночас вона нагадала, що пільга не діє, якщо нерухомість використовуються з метою одержання доходів (надання в оренду, лізинг тощо).

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: