"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Саакашвілі заявляє, що Зеленський підтримав впровадження податку на виведений капітал

Вівторок, 30 червня 2020, 19:05
 

Президент Володимир Зеленський підтримує заміну податку на прибуток податком на виведений капітал.

Про це на брифінгу заявив глава виконкому Нацради реформ Міхеїл Саакашвілі, передає "Інтерфакс-Україна".

"Замість податку на прибуток, який абсолютно корупційний, вводиться податок на виведений капітал - це було підтримано президентом Зеленським. І він сказав дуже чітко: жодних напівзаходів і жодних половинчастих рішень - треба допомогти українській економіці", - сказав Саакашвілі.

За його словами, деякі представники уряду говорили, що "ми не можемо цього дозволити", тому пропонували половинчасті заходи, наприклад, в деяких областях.

Реклама:

"Треба брати ризики, щоб допомогти економіці - дуже сподобалася концепція президента", - заявив Саакашвілі.

Нагадуємо:

Раніше у Світовому банку заявили, що заміна в Україні податку на прибуток податком на виведений капітал вигідна дуже обмеженому колу впливових осіб.

МВФ наполегливо рекомендував Адміністрації 5-го президента України Петра Порошенка не вносити на розгляд Верховної ради законопроект про заміну податку на прибуток податком на виведений капітал.

МВФ висловлював серйозну стурбованість з приводу втрат доходів державного бюджету.

Податок на виведений капітал передбачає, що бізнесу не потрібно платити 20% державі, а можна вкласти ці гроші в розвиток своєї компанії.

Для іноземних інвесторів це значить, що податкова ставка буде фіксована - 15%, тоді як зараз податкове навантаження на компанії може становити до 25%.

Є підстави припускати, що податок на виведений капітал в перші два роки принесе в бюджет менше, ніж податок на прибуток, але на третій рік надходження різко зростуть, перекриваючи недобір перших років, даючи при цьому близько 7% ВВП, замість нинішніх 2-3%.

Детальніше про ситуацію з запровадженням в Україні податку на виведений капітал читайте у статті Податок на виведений капітал: що міняє закон Порошенка

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: