Присяжнюк хоче, щоб Україна посіла 2 місце на світовому ринку зерна

Середа, 14 серпня 2013, 16:44

Україна планує посісти 2 місце на світовому ринку зерна, а органи влади мають активізувати свою роботу для просування української сільгосппродукції за кордон.

Про це на брифінгу в Кабміні заявив міністр аграрної політики та продовольства Микола Присяжнюк, йдеться у повідомленні Мінагрополітики.

"Експортні амбіції України - це, ні багато ні мало, 2 місце на світовому ринку зерна після США та 10% від загального обсягу світової торгівлі зерном. Ці завдання потребують активної ролі держави у формуванні правил гри на всьому маркетинговому ланцюгу просування продукції від виробника до споживача, в тому числі й на експорт", - зазначив міністр.

Присяжнюк також наголосив, що цьогорічний експорт зерна стане найбільшим в історії держави.

Реклама:

"Можливості експорту зерна становитимуть до 28 мільйонів тонн. І такий обсяг є найбільшим в історії нашої держави. Нагадаю, в минулому році експорт становив 23 мільйона тонн, а найвищий обсяг експорту - в 2011/2012 маркетинговому році - 24,5 мільйона тонн", - нагадав міністр.

Присяжнюк також повідомив, що вже експортовано 2,3 мільйона тонн зерна, а а у портових терміналах і на суднах знаходяться 1,7 мільйона тонн.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: