В Україні створять 10 центрів з утилізації автомобілів - Васадзе

Вівторок, 9 липня 2013, 11:52

Після набрання чинності утилізаційного збору в Україні буде створено 10 найбільших переробних центрів для утилізації автомобілів.

Про це в інтерв'ю "УНІАН" повідомив народний депутат Таріел Васадзе, який контролює корпорацію "УкрАВТО".

"По всій Україні буде створено понад 150 пунктів по збору автолома, куди зможе звернутися будь-яка людина. І це не просто майданчик прийому, це - розбирання, сортування та зберігання. Крім того, буде створено близько 10 найбільших переробних центрів. У Європі один такий обходиться в 7 млн євро", - сказав Васадзе.

За його словами, первинний капітал на створення центрів буде формуватися із грошей, які внутрішні і зовнішні виробники будуть перераховувати до бюджету держави.

Реклама:

"При цьому імпортери будуть сплачувати кошти на кордоні, а внутрішні виробники - інвестувати в створення інфраструктури", - зазначив він.

Нагадаємо, 4 липня Рада прийняла порядок утилізації транспортних засобів, знятих з експлуатації, а також прийняла порядок адміністрування екологічного податку, платниками якого визначені імпортери транспортних засобів, виробники транспортних засобів для внутрішнього ринку і покупці автомобілів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: