Для порятунку Греції потрібно додатково 11 мільярдів

Середа, 31 липня 2013, 17:50

Для порятунку Греції міжнародним кредиторам потрібно буде виділити додаткові 4,4 млрд євро в 2014 році і 6,5 млрд євро в 2015 році, лише 11 млрд євро при сприятливому сценарії.

Про це йдеться в доповіді Міжнародного валютного фонду, оприлюдненому в середу, передає "Інтерфакс-Україна".

Як повідомляється, ця суму може бути вище у разі, якщо аналітики фонду виходитимуть з дуже оптимістичних оцінок щодо Греції або ж якщо уряд не реалізує програму приватизації в необхідному обсязі.

"Існують очевидні знижувальні ризики для прогнозу на наступний рік, - зазначив глава місії МВФ в Греції Пол Томсен. - Припущення, що економіка буде поступово відновлюватися, базується на припущенні про збільшення споживчих витрат і інвестицій, неухильної реалізації узгоджених заходів і широкої підтримки програми".

Реклама:

Потреба в додаткових коштах виникла через те, що ряд центральних банків єврозони відмовилися купувати грецькі суверенні облігації, що передбачається угодою про фінансову допомогу, хоча раніше ЦБ давали на це згоду. Свою відмову центробанки пояснюють тим, що дана операція аналогічна прямого фінансування грецького уряду, що не передбачають угоди Євросоюзу.

Згідно з доповіддю МВФ, Греції необхідно скоротити дефіцит бюджету до 4% ВВП, щоб досягти цільового рівня держборгу в 124% ВВП до 2020 року.

Як відомо, влада ЄС заявила, що грецькій владі не вистачає фінансування в обсязі 3,8 млрд євро в період з теперішнього часу по кінець 2014 року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!