Уряд збирається створити метрологічну інспекцію

Четвер, 25 липня 2013, 12:44

В Україні буде створена державна метрологічна інспекція, яка перевірятиме усіх, хто здійснює метрологічну діяльність - торговельні мережі, автозаправні станції, медичні заклади, лабораторії - на точність вимірювання.

На своєму черговому засіданні уряд проголосував за проект закону "Про метрологію та метрологічну діяльність", йдеться у повідомленні Мінекономрозвитку.

"Інспектори з метрологічного нагляду будуть здійснювати покладені на них функції в усіх регіонах Україні. Також у новій редакції чітко розмежовані адміністративні і господарські послуги, які зараз надаються центрами стандартизації, метрології та сертифікації", - сказано у повідомленні.

За даними відомства, з набуттям чинності нового документу, за центрами залишиться повірка засобів вимірювальної техніки, а адміністративні функції (тобто видача свідоцтв, що дозволяють проводити повірку засобів вимірювальної техніки) передаються центральному органу виконавчої влади, що реалізує держполітику у сфері метрології та метрологічної діяльності.

Реклама:

Планується, що новий закон вступить у дію з 1 січня 2015 року, якщо пройде усі процедури у ВР та буде підписаний президентом.

"Реалізація єдиної політики у сфері метрології та метрологічної діяльності сприятиме захисту громадян і національної економіки від наслідків недостовірних результатів вимірювань, призведе до економії всіх видів енергетичних і матеріальних ресурсів, забезпечить зростання якості та конкурентоспроможності вітчизняної продукції", - повідомили у Мінекономрозвитку.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: