"Укрспецекспорт" хоче повернути засуджених у Казахстані співробітників

Середа, 24 липня 2013, 16:57

Держкомпанія "Укрспецекспорт" ще не отримувала рішення казахстанського суду, який засудив до шести років позбавлення волі двох співробітників компанії.

Про це заявив керівник управління інформаційної політики "Укрспецекспорту" Андрій Масальський, передає "Радіо Свобода".

"Відтак ми не можемо коментувати даний документ. Подальші практичні кроки компанії з цього питання будуть здійснюватися у межах чинного законодавства України і Казахстану та відповідних міжнародних угод, зокрема конвенції СНД з правової допомоги і правових відносин. Наразі ми вивчаємо правову можливість для повернення співробітників компанії в Україну", - сказав Масальський.

Інших подробиць він не навів, заявивши, що представники компанії "не брали участі в цьому суді".

Реклама:

Раніше стало відомо, що двох співробітників компанії "Укрспецекспорт" засудили до шести років позбавлення волі в колонії суворого режиму з конфіскацією майна.

За повідомленням місцевих ЗМІ, українці проходили в справі колишнього керівника головного управління озброєнь Міністерства оборони Казахстану Алмаза Асенова.

Його за звинуваченням в отриманні хабара у розмірі 200 тисяч доларів засудили до 11 років позбавлення волі з конфіскацією майна і позбавлення генеральського звання.

Як повідомлялося, на початку 2013 року в Казахстані за підозрою в дачі великого хабара (200 тисяч доларів) було затримано двох високопоставлених співробітників "Укрспецекспорту".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: