Українці подають позов проти Google

Вівторок, 23 липня 2013, 20:45

Google через суд зобов'яжуть переглянути політику конфіденційності для українських користувачів.

Про це пише "Дело".

Як повідомляється, Всеукраїнська асоціація захисту персональних даних готується подати позов до суду Каліфорнії проти компанії Google.

"Громадська організація може це зробити", - повідомив голова Державної служби з питань захисту персональних даних Олексій Мервінський.

Реклама:

Позов буде поданий громадською організацією після отримання від Держслужби інформації про результати моніторингу захисту персональних даних українців на сайтах Google і "ВКонтакте".

Крім того, український уряд за результатами перевірки рекламної діяльності компаній Google і "ВКонтакте" відправить запит в українські представництва цих компаній з проханням переглянути політику конфіденційності даних сайтів.

Як пояснюють у Держслужбі з питань захисту персональних даних, персональні дані українців недостатньо захищені. Зокрема, мова йде про обробку персональної інформації користувачів, яка накопичується для надання рекламних послуг.

"ВКонтакте" і Google надають послуги таргетованої реклами, використовуючи персональні дані користувачів", - пояснив заступник голови Держслужби з питань захисту персональних даних Володимир Козак.

У разі, якщо компанії до жовтня не виконають вимоги Держслужби, які у відомстві обіцяють озвучити найближчим часом, їм загрожує штраф у розмірі 8 тис гривень.

У "Google Україна" вже поспішили заявити, що готові до співпраці.

"Ми раді відповісти на всі питання, пов'язані з нашими рекламними продуктами і готові продовжувати обговорення питань захисту даних з відповідними державними органами", - сказав директор з питань взаємодії з органами державної влади "Google Україна" Олег Якимчук.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!