У Соркіна похвалилися зростаючим індексом виробництва

Понеділок, 22 липня 2013, 12:43

У червні вперше за останні 12 місяців відбулося зростання індексу виробництва базових галузей - на 0,9% у річному вимірі.

Про це йдеться у повідомленні НБУ.

Як зазначається, зниження порівняно з відповідним періодом минулого року за січень - червень уповільнилося до 2.6% (-3,5% у січні - травні).

"Найбільший додатний внесок у приріст ІВБГ мало сільськогосподарське виробництво, обсяги якого за січень - червень навіть на фоні високої бази порівняння минулого року збільшилися на 15.4% порівняно з відповідним періодом минулого року", - йдеться у повідомленні.

Реклама:

Сприятливі погодні умови обумовили істотне зростання врожайності зернових культур (+36.5% за станом на 1 липня поточного року порівняно з відповідною датою минулого року), що забезпечило зростання обсягів рослинництва в січні - червні на 67,1%. Зростання обсягів тваринництва продовжилося стабільними темпами(5.2% за січень - червень) завдяки високому врожаю зернових культур минулих років. У червні відбулося уповільнення зниження обсягів промислового виробництва до 5,7% у річному вимірі (-9,3% у травні), повідомляє Нацбанк.

Крім того, обсяги середньодобового виробництва сталі та чавуну в червні зросли на 2,3% порівняно з травнем завдяки певній активізації зовнішнього попиту, в основному в країнах Близького Сходу. У річному вимірі зниження обсягів виробництва металургії в червні уповільнилося до 6,3% (-11.2% у травні).

"Зниження обсягів виробництва продукції машинобудування в червні уповільнилося до 10.3% у річному вимірі (-18.1% у травні). Насамперед це було зумовлено переорієнтацією внутрішнього попиту на автомобілі вітчизняного виробництва через запровадження Урядом мита на імпорт автомобілів з 13 квітня поточного року", - йдеться у повідомленні.

Внутрішній споживчий попит залишався на високому рівні - зростання обороту роздрібної торгівлі в червні становило 9,5% у річному вимірі та 11.2% за січень - червень порівняно з відповідним періодом минулого року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!