Мінфін незабаром може вийти на зовнішній ринок запозичень

П'ятниця, 19 липня 2013, 19:50

Прибутковість євробондів "Україна-23" знизилася до 9,3% річних і при збереженні даної тенденції Мінфін може вийти на зовнішній ринок запозичень в найближчі тижні.

Про це повідомило джерело на ринку, передає "УНІАН".

За словами співрозмовника, ринок єврооблігацій відновлюється і зафіксовано зростання цін на суверенні єврооблігації.

"Прибутковість бондів "Україна-23" знизилася за день з 9,5% до 9,3% річних. Таким чином, можливість випуску нових євробондів вже в найближчі тижні підвищиться, якщо і далі прибутковість буде знижуватися", - повідомило джерело.

Реклама:

Нагадаємо, в лютому 2013 року Україна провела успішне дорозміщення 10-річних суверенних євробондів на 1 млрд доларів з прибутковістю 7,625%, у квітні - на 1,25 млрд доларів з прибутковістю 7,5%.

У 2013 році, за прогнозом Мінфіну, Україна може зайняти на зовнішніх ринках близько 34,2 млрд гривен, що за поточним курсом становить близько 4,3 млрд доларів.

Як повідомлялося, раніше директор департаменту боргової та міжнародної фінансової політики Міністерства фінансів Галина Пахачук заявила, що уряд має доступ до зовнішніх запозичень, проте, враховуючи їх поточну дорожнечу, не вважає за доцільне за них переплачувати.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!