Кабмін схвалив систему оплати нотаріальних послуг

П'ятниця, 19 липня 2013, 13:05

Уряд 18 липня схвалив розроблений Мінюстиції проект закону про внесення змін про нотаріат щодо регулювання плати за вчинення нотаріальних дій.

Про це повідомила прес-служба Мін'юсту з посиланням на міністра юстиції Олену Лукаш, передає "Інтерфакс-Україна".

Згідно з повідомленням, законопроект передбачає, зокрема, введення єдиних ставок нотаріального збору за надання нотаріальних послуг в усіх регіонах України.

Крім того, законопроект запобіжить "нав'язуванню населенню оплату додаткових нотаріальних послуг" та забезпечить надання пільг людям, яким передбачені пільги по сплаті нотаріального збору.

Реклама:

Прийняття законопроекту також дозволить виключити необхідність нотаріально засвідчувати вірність копій близько 50 документів, які використовуються в цивільних та господарських відносинах.

Як повідомлялося, Міністерство юстиції запропонувало встановити плату за нотаріальні послуги виходячи зі співвідношення до мінімальної заробітної плати в країні, а також чітко визначити перелік таких послуг і встановити мінімальну/максимальну межу оплати за послуги, пов'язані із вчинюваними приватними нотаріусами нотаріальними діями.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: