Україна і Росія домовилися про спільне виробництво "Русланів"

Середа, 17 липня 2013, 12:43

Україна і Росія за підсумками переговорів прем'єр-міністрів в Сочі, що відбулися минулого тижня, домовилися про створення спільного підприємства з випуску транспортного літака Ан-124 "Руслан".

Про це заявив віце-прем'єр України Юрій Бойко, пише "Лента.ру".

За словами Бойка, уряди обох країн підпишуть установчі документи щодо створення авіабудівного СП у вересні поточного року на міжурядовому комітеті з питань економічного співробітництва. Коли саме СП почне роботу, представник України не уточнив.

У червні в "Антонові" заявляли, що Україна і Росія можуть стати партнерами з серійного виробництва модернізованих транспортників Ан-124-200 "Руслан".

Реклама:

В якості базового підприємства по збірці цих літаків розглядалася російська компанія "Авіастар-СП" в Ульяновську. Терміни початку серійної зборки на той момент теж не називалися.

На початку січня авіакомпанія "Волга-Дніпро" оголосила, що створить штучне виробництво "Русланів" на базі ангара з їх ремонту в Німеччині. Йшлося про виключно приватний проект, і про його розвиток згодом не повідомлялося.

Ан-124 "Руслан" є найбільшим в світі транспортним серійним літаком. Виробництво "Русланів" було зупинено в 2004 році. У середині 2000-х років не раз говорилося про те, що випуск літаків потрібно відновити, але цього так і не відбулося.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!