Росія увійшла до п'ятірки світових лідерів по ВВП

Понеділок, 15 липня 2013, 12:25

Росія вийшла на п'яте місце в рейтингу найбільших економік світу Світового банку.

Про це пише "Лента.ру" з посиланням на дані міжнародного фінансового інституту.

За даними інституту, ВВП Росії в 2012 році становив 3,38 трильйона доларів, що більше, ніж у Німеччині (3,307 трильйона).

Перше місце в рейтингу зайняли США (15,684 трильйона доларів), на другому Китай (12,674 трильйона). Ще дві азіатські країни, Індія і Японія, розташувалися на третьому і четвертому місцях (4,793 і 4,49 трильйона відповідно).

Реклама:

Даний рейтинг дає дещо інші результати порівняно з офіційною статистикою, де РФ займає лише восьме місце, пропускаючи вперед Німеччину, Великобританію, Францію і Бразилію, але обходячи Індію. Справа в тому, що Світовий банк підрахував обсяги економіки різних країн з урахуванням реальної купівельної спроможності валют.

Росія в рейтингу за паритетом купівельної спроможності (ПКС) піднялася на одну позицію в порівнянні з 2010 роком, коли вона поступалася Німеччині близько 100 мільярдів доларів. У 2005 році РФ перебувала на восьмому місці.

Найсуттєвіше зростання у десятці найбільших економік світу за останні вісім років пережив Китай. Його ВВП зріс майже в два з половиною рази, і якщо в 2005 році він становив 137 відсотків від японського, то в 2012-му вже 277 відсотків.

За даними Національного бюро статистики КНР, у другому кварталі 2013 року зростання економіки сповільнилося до 7,5 відсотків, однак залишається набагато більш значним, ніж у будь-якій країні першої десятки.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!