Заходи СОТ проти України вдарять по галузях, що отримують держпідтримку

Неділя, 14 липня 2013, 15:02

Сільськогосподарські та продовольчі товари, а також продукція галузей, які отримують держпідтримку, потрапляють до "групи ризику" через можливі заходи країн СОТ у відповідь на введення Україною спецмита на імпорт авто.

Про це в своїй статті пише заступник глави адміністрації президента, надзвичайний і повноважний посол Андрій Гончарук, передає ZN.UA.

Гончарук нагадав, що окремі члени СОТ (Туреччина і РФ), які вважають, що зіткнулися з несприятливими наслідками від введення захисних мит на легкові автомобілі, скористалися можливістю і звернутися до комітету СОТ із захисних заходів з метою введення обмежувальних заходів щодо окремих видів товарів українського походження .

"Щодо цих кроків з боку Туреччини і РФ хочу відзначити, що в умовах подолання наслідків світової кризи і необхідності збереження власних виробничих потужностей успішність застосування членом СОТ заходів захисту окремих галузей відповідно до правил організації залежить не стільки від торгової дипломатії, скільки від економічного аналізу наслідків застосування такого захисту", - пише заступник глави АП.

Реклама:

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!