Мінекології потрібно 960 мільйонів на реконструкцію заводу "Енергія"

П'ятниця, 7 червня 2013, 11:02

Реконструкція сміттєзпалювального заводу "Енергія" потребує вкладення 960 млн гривень.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Міністерства екології та природних ресурсів, передає "Інтерфакс-Україна".

За даними міністерства, ця сума внесена в проект реконструкції заводу, що розроблений за підтримки японських компаній Itochu і Hitachi. В даний час документ знаходиться на затвердженні уряду.

Як наголошується в повідомленні, для реконструкції "Енергії" Україна має намір залучити кредит, і міністр екології Олег Проскуряков вже обговорив це питання з віце-президентом Японської агенції міжнародного співробітництва (JICA) Ічикава Мазаказу.

Реклама:

"Мазаказу, у свою чергу, підкреслив важливість використання японських технологій у спільних українсько-японських проектах, аргументуючи тим, що це є одним з головних умов надання вигідного кредитування і подальшого і результативної співпраці", - йдеться в повідомленні Мінекології.

Термін окупності проекту реконструкції заводу "Енергія" - 12 років.

Згідно прес-релізу, крім реконструкції київського заводу, Україна має намір побудувати в найбільших містах 13 сміттєзпалювальних підприємств.

У зв'язку з цим країна має намір подати заявку на отримання міжнародної технічної допомоги для підготовки техніко-економічного обгрунтування (ТЕО) будівництва заводів, підготовки фахівців зі зведення та експлуатації сміттєспалювальних заводів.

"Ми розраховуємо на ефективну співпрацю, результатом якої може стати будівництво ряду сміттєзпалювальних заводів по всій території України, що не тільки допоможе зменшити кількість побутових відходів, а й забезпечить виробництво додаткової електроенергії при їх утилізації", - зазначив Проскуряков.

Як повідомлялося, раніше планувалося провести реконструкцію київського заводу "Енергія" не за рахунок залучення кредитів, а за рахунок використання "кіотських" коштів.

Завод "Енергія" належить місту Києву, однак експлуатується ПАТ "Київенерго".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!