У Клименка готують свою антикорупційну стратегію

Вівторок, 4 червня 2013, 16:35

Антикорупційну стратегію Міндоходів формуватиме разом із Світовим банком, ЄБРР, ОЕСР та Transparency International.

Таке рішення було прийнято під час зустрічі міністра Олександра Клименко з Гленном Уейром, фахівцем з корпоративної безпеки та партнером аудиторської компанії "PricewaterhouseCoopers", йдеться у повідомленні відомства.

"Після об’єднання двох служб стоїть завдання вийти на новий рівень боротьби з корупцією в межах нового відомства. Наш шлях - зменшення корупційних ризиків через удосконалення управління, через аналіз ризиків", - зазначив Клименко.

За даними Міндоходів, у свою чергу, Гленн Уейр підкреслив, що найбільшим з ризиків вважає надто велику кількість випадків, коли прийняття рішень залежить виключно від службовців нижчої ланки.

Реклама:

"У чиновників повинен бути маленький простір для маневру. Цього можливо досягти через жорстке регламентування процедур, через стандартизацію алгоритмів дій виконавців", - заявив експерт.

Нагадаємо, нещодавно президент Віктор Янукович заявив, що держбюджет України втрачає через корупцію мінімум 20 млрд гривень щороку.

Як повідомлялося, за висновками дослідження Центру антикорупційних досліджень Transparency International, Україна потрапила у групу країн з високим ризиком корупції у оборонному секторі.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: