Суд оштрафував комбінат Ахметова на 3 мільйони

Вівторок, 4 червня 2013, 10:23

Госпсуд Криму постановив стягнути з ПАТ "Керченський металургійний комбінат" 3,33 млн гривень збитків на користь місцевого бюджету, а також 66,58 тис гривень судового збору до держбюджету.

Про це пишуть "Наші гроші" з посиланням на рішення суду від 16 травня.

Як встановили спеціалісти Рескомприроди Криму, підприємство користувалося артезіанською свердловиною без спеціального дозволу на користування ділянкою надр. За цей період було викачано 59967 кубометрів води.

"Керченський металургійний комбінат" заперечував проти позову, наголошуючи на тому, що воно має дозвіл Рескомприроди Криму на спеціальне водокористування терміном до 01.05.2014 і в цьому випадку дозволу на користування надрами взагалі не вимагається, пише видання.

Реклама:

Однак суд вказав, що норма про можливість видобування землекористувачами у межах наданих їм земельних ділянок корисних копалин, у тому числі підземної води, не стосується спеціального водокористування.

За даними SMIDA станом на 4 квартал 2012 року, 23,07% акцій ПАТ "Керченський металургійний комбінат" належить корпорації "Міжрегіональний промисловий союз" (МПС), 17,72% - ТОВ "Керченський стрiлочний завод", 16,57% - ТОВ "Торговий дiм "Укртранс", і 16,20% - ПАТ "Лізингова компанія "Укртранслізинг".

Основним власником "МПС", ТОВ "Керченський стрiлочний завод" та ПАТ "Лізингова компанія "Укртранслізинг" є найбільша транспортно-експедиторська компанія країни - ТОВ "Лемтранс", яка належить структурам Ріната Ахметова.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: