Виробництво сільгосппродукції в Україні зросло на 5%

Середа, 12 червня 2013, 17:54

У січні-травні 2013 року виробництво сільгосппродукції зросло на 5,1% проти зростання на 1,5% у січні-травні 2012 року.

Про це повідомили у департаменті макроекономічного прогнозування Мінекономторгівлі.

За інформацією експертів департаменту, зважаючи на сезонний характер виробництва рослинницької продукції, у січні-травні валова продукція сільського господарства формувалась виключно за рахунок виробництва продукції тваринництва.

"Високі темпи зростання у сільському господарстві були забезпечені в основному діяльністю сільськогосподарських підприємств, обсяги виробництва у яких зросли на 10,2% ("плюс" 4% у січні-травні 2012 року). У господарствах населення також спостерігалося зростання обсягу виробництва - на 1,2% ("мінус" 0,2% відповідно)", - зазначають у департаменті.

Реклама:

Станом на 1 червня 2013 року порівняно з аналогічною датою 2012 року спостерігалося зростання поголів’я за всіма основними видами худоби та птиці: великої рогатої худоби - на 3,2% ("плюс" 0,1% станом на 1 червня 2012 року), свиней - на 4,8% ("мінус" 2,9% відповідно), птиці - на 7,9% ("плюс" 2% відповідно).

Також у департаменті повідомили, що за даними Мінагропроду станом на 1 червня 2013 року площі ярих зернових культур становили 101% від прогнозу, цукрових буряків - 106%, соняшнику - 103%.

"На даний час стан посівів залишається переважно добрим та задовільним. Водночас високі температури повітря та дефіцит вологи, особливо у південних регіонах, негативно впливають на ріст та розвиток рослин. В більшості регіонів фаза колосіння озимих зернових культур настала на 1,5-2,5 тижні раніше звичайних строків, що призведе до більш раннього їх дозрівання", - прокоментували у департаменті.

У 2013 році очікується високий врожай основних сільськогосподарських культур, який повністю забезпечить внутрішні потреби та дозволить сформувати експортний потенціал

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!