Берлусконі засудили до чотирьох років в'язниці у справі Mediaset

Четвер, 9 травня 2013, 08:58

Апеляційний суд Італії підтвердив вирок про чотирирічне ув'язнення для колишнього прем'єр-міністра Італії Сільвіо Берлусконі.

Про це пише "Лєнта.ру" з посиланням на Reuters.

Таким чином, суд підтримав вимогу прокуратури у справі про махінації в компанії Mediaset. Сам Берлусконі наполягав, що не винен.

Нагадаємо, в жовтні 2012 року Берлусконі вже був засуджений у цій справі. Його засудили до чотирьох років і заборонили займати державні посади протягом п'яти років, а керівні посади - протягом трьох років. Однак у зв'язку з амністією термін ув'язнення був скорочений до одного року. Оскільки адвокати колишнього прем'єра Італії подали апеляцію, він залишався на волі.

Реклама:

Як уточнює Agence France-Presse, рішення Апеляційного суду як і раніше означає, що Берлусконі належить провести в ув'язненні один рік. Тим часом його захист планує звертатися з апеляцією до Верховного суду Італії, що знову відстрочить виконання покарання.

Колишньому прем'єр-міністру Італії винесли вирок за несплату податків.

Берлусконі, який заснував і очолив Mеdiaset, звинувачувався в тому, що в період з 2002 по 2005 роки разом з іншими керівниками компанії займався махінаціями при купівлі прав на демонстрацію американських фільмів у Італії.

За даними прокуратури, медіа-компанія штучно завищувала вартість прав, щоб уникнути податків.

Це не перша кримінальна справа відносно Берлусконі. У березні його засудили до року ув'язнення за незаконну публікацію телефонних переговорів політичних конкурентів. Крім того, його підозрюють у корупції і в сексуальному зв'язку з неповнолітньою повією.

Берлусконі займав пост прем'єр-міністра Італії в 1994-1995, 2001-2006 і 2008-2011 роках.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: