Берлусконі підтвердив продаж ФК "Мілан" китайцям

Вівторок, 5 липня 2016, 16:02

Президент футбольного клубу "Мілан" Сильвіо Берлусконі підтвердив продаж футбольного клубу групі китайських інвесторів.

Про це пише РБК з посиланням на The Guardian.

Після виходу з лікарні (Берлусконі був госпіталізований на початку червня і переніс операцію на серці) колишній глава уряду Італії, який став власником "Мілана" ще в 1986 році, пояснив, що переговори про угоду тривали більше року, і висловив упевненість у швидкому їх завершенні.

За його словами, в найближчі два роки нові господарі повинні будуть витратити 400 млн євро на трансфери.

Реклама:

"Я прийняв важливе рішення. Я хочу передати "Мілан" людям, які зможуть зробити клуб великою силою не тільки в Італії, але і в Європі, і в усьому світі. Я продаю клуб людям, які зможуть повернути його на законне місце", - заявив Берлусконі.

За даними Guardian, на чолі групи китайських інвесторів, до якої повинен перейти контроль над 70% акцій "Мілана", засновник пошукової системи Baidu Робін Лі, який займає четверте місце в списку найбагатших людей Китаю.

Експерти Forbes оцінюють його статки в 11,9 млрд доларів.

"Мене турбує те, що протягом останніх чотирьох років мені не вдавалося добиватися того, що виходило раніше", - визнав Берлусконі.

У травні 2015 року Gazzetta dello Sport з посиланням на джерело повідомила, що контрольний пакет "Мілана" буде проданий бізнесменові з Таїланду Бі Течауболу за 500 млн євро.

Незабаром Бі Течауболу підтвердив, що досяг принципової домовленості про покупку частки в "Мілані".

У лютому 2016 року газета La Repubblica повідомила, що угода з Течауболу зірвалася, і Сільвіо Берлусконі розглядає пропозицію від інвесторів з Китаю.

На початку червня стало відомо, що китайська компанія Suning Commerce Group стала новим господарем футбольного клубу "Інтер" (Мілан).

За даними Bloomberg, китайський ритейлер витратить на покупку частини існуючих і знову випущених акцій "Інтера" 270 млн евро, ставши в результаті власником 68,55% акцій клубу.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: