Сенат США схвалив податок з інтернет-продажів

Вівторок, 7 травня 2013, 12:23

Верхня палата Конгресу США схвалила законопроект, який дозволяє штатам збирати податок з продажів через інтернет.

Про це пишуть "Вести економіка".

Згідно з повідомленням, 69 сенаторів проголосували "за", 27 - "проти". Тепер документ надійде на розгляд до палати представників, де у нього менше шансів на схвалення.

Нижня палата конгресу контролюється Республіканською партією, серед представників якої підвищення податкового тягаря є непопулярним.

Реклама:

У законопроекті сенату передбачені винятки для компаній, обсяг продажів яких не перевищує 1 млн доларів. eBay та інші інтернет-майданчика наполягають на піднятті цієї межі до 10 млн доларів рік.

"EBay продовжить докладати зусилля, щоб зробити текст закону більш збалансованим і таким, щоб він відповідав інтересам малого бізнесу, обсяг продажів якого не перевищує 10 млн доларів, а кількість співробітників налічує менше 50 людей", - заявив старший директор по взаємодії з громадськістю eBay Брайан Бірон.

Штати можуть вимагати сплати податку тільки від тих компаній, у яких є фізична присутність на їхній території, наприклад офіс або склад.

Прихильники законопроекту стверджують, що цей захід не введення нового податку, а лише відновлення справедливості. Вже зараз жителі багатьох штатів зобов'язані декларувати здійснені в інтернеті покупки і платити з них податки, проте більшість американців ігнорують цю обов'язок.

За підрахунками університету Теннессі, бюджети штатів недоотримують близько 23 млрд доларів щорічно.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!