Мінфін продав облігацій на 173 мільйони

П'ятниця, 31 травня 2013, 18:55

Мінфін провів позаплановий аукціон з розміщення дворічних облігацій внутрішньої держпозики і залучив на ньому 172,937 млн доларів.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна" з посиланням на повідомлення відомства.

Згідно з інформацією на сайті відомства, на аукціон було подано три заявки і всі - за ставкою 7,75% річних.

Як повідомлялося, Мінфін на цьому тижні перерахував 87,8 млн відсотків за єврооблігаціями з погашенням у 2022 році, а 11 червня йому належить погасити єврооблігації, випущені в 2003 році на 1 млрд доларів під 7,65% річних.

Реклама:

Готуючись до цих виплат, відомство з 21 травня відновило розміщення валютних ОВДП, перерване в кінці березня цього року.

На перших аукціонах йому вдалося залучити за рахунок продажу двох-і трирічних паперів 165,9 млн доларів, а через тиждень завдяки додатковому аукціону з розміщення валютних ОВДП з достроковим погашенням - 441,3 млн доларів.

Однак призначений на 30 травня позаплановий аукціон з продажу дворічних валютних паперів завершився безрезультатно через низький попит (всього 2 мільйони доларів).

Наступні планові аукціони з розміщення двох-і трирічних валютних ОВДП призначені на 4 червня, після чого Мінфін має намір зробити паузу в їх проведенні, як мінімум, до кінця червня.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!