Імпортери кажуть, що влада хоче поповнити бюджет за рахунок споживачів

Четвер, 30 травня 2013, 12:14

За розпорядженням управління митної служби України на 30 травня 2013 року імпортні вантажі в країні розмитнюють не нетто, а брутто.

Про це повідомляють експерти проекту "АПК-Інформ: овочі і фрукти".

Такий указ відомства набрав чинності з травня 2013 року. Більше того - в черговий раз підвищилися імпортні довідкові ціни на плодоовочеву продукцію, які застосовуються, фактично, також, як і індикативи, заборонені з моменту вступу України до СОТ.

"Витрати на розмитнення імпортних овочів і фруктів у травні 2013 року зросли мінімум на 30%, - коментують ситуацію представники експортно-орієнтованих компаній, - а це погано насамперед для кінцевих споживачів, адже імпортери будуть включати ці додаткові витрати в відпускні ціни на продукцію. У результаті споживач буде змушений знову платити більше".

Реклама:

Не кращим чином складається ситуація і з експортом. За словами експортерів, через дуже складні і непрозорі схеми оформлення вантажів на кордоні, Україна не може приступити до повноцінного експорту черешні.

На цьому тижні практично всі компанії, які мали намір експортувати швидкопсувні ягоди, такі як суниця і черешня, змушені були переглянути свої плани, оскільки документальне оформлення вантажів різко ускладнилося.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!