У ЄС розглянуть "екологічну проблему" сланцевого газу

Вівторок, 21 травня 2013, 15:46

Екологічні занепокоєння щодо технології проведення гідравлічних розривів пласта для видобутку сланцевого газу будуть на порядку денному Євросоюзу.

Про це заявив комісар ЄС з питань енергетики Гюнтер Еттінгер, передає "Українська енергетика" з посиланням на європейські ЗМІ.

За його словами, абсолютно правильно прагнути захищати території, де є питні та ґрунтові вода, тому на рівні ЄС тема гідророзриву та екологічного захисту розглядатиметься детальніше цього року.

Він повторив своє застереження, що Німеччина не має поспішати та відмовлятися від гідророзриву як від варіанту, зазначивши, що країна "має бачити потенціал, який має сланцевий газ, і створити необхідну правову базу для демонстраційних проектів і практичних тестів".

Реклама:

"Якщо ми дозволимо тестове буріння, за кілька років ми будемо набагато розумнішими і також знатимемо більше про витрати. Це було б дуже доцільним для такої інженерної країни як Німеччина", - сказав він.

Нагадаємо, нещодавно комісар ЄС в Польщі заявив, що газ зі сланцю в Європі є привабливим варіантом для енергетики, хоча "журі все ще працює" щодо його потенціалу.

Як відомо, 24 січня концерн Shell і компанія "Надра Юзівська" підписали угоду про розподіл продукції по Юзівської газової площі (Донецька та Харківська області).

Як писала "Економічна правда", Shell та Сhevron будуть видобувати газ не самі, а з українськими партнерами - спільними підприємствами, створеними НАК "Надра України" (90%) та маловідомою компанією "СПК-геосервіс" (10%).

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: