У Клименка розповіли про перешкоди для відшкодування ПДВ

Середа, 6 березня 2013, 17:51

Серйозною перешкодою для відшкодування ПДВ в автоматичному режимі залишається рівень зарплат на українських підприємствах.

Про це йдеться у повідомленні Міндоходів.

За даними відомства, за перші 2 місяці 2013 року на рахунки платників надійшло 8,8 млрд гривень бюджетного відшкодування ПДВ, що на 20,7% більше, ніж за аналогічний період 2012 року (7,3 млрд гривень).

"В автоматичному режимі виплати отримали 319 платників, загальна сума повернутого їм у такий спосіб податку на додану вартість становила 3,2 млрд гривень. Разом з тим, серйозною перешкодою для розповсюдження "автомату" залишається рівень зарплати на українських підприємствах", - сказано у повідомленні.

Реклама:

Податківці повідомили, що закон вимагає від платника, який претендує на таку форму відшкодування, платити своїм працівникам не менше 2,5 мінімальних зарплат.

"Цьому критерію не відповідають майже 90% підприємств-заявників на відшкодування ПДВ. У зв’язку із внесенням змін до Податкового кодексу через наявність від’ємного значення об'єкта оподаткування податком на прибуток за підсумками останнього звітного року у січні-лютому 2013 року не отримали право на відшкодування ПДВ в автоматичному режимі 30 платників", - підсумували у відомстві.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!