Лагун завершив угоду про придбання Кредитпромбанку

Понеділок, 4 березня 2013, 10:36

Співвласник "Дельта банку" Микола Лагун оголосив про завершення операції з купівлі Кредитпромбанку.

Колишні акціонери, серед яких 28 іноземних банків, виходять з капіталу установи зі збитком, оскільки не готові залишатися в ньому через конфлікт акціонерів, пише "Комерсант-Україна".

"1 березня 2013 року угода була завершена. Тепер будемо приєднувати Кредитпромбанк до "Дельта банку", злиття вже почалося. Планується, що воно закінчиться до 1 липня", - заявив співвласник "Дельта банку" Микола Лагун.

Цю операцію він анонсував ще в грудні, коли заявив: "Договір про купівлю 100% акцій Кредитпромбанку підписаний з усіма акціонерами. Ми вже змінили менеджмент".

Реклама:

Тоді Лагун стверджував, що заплатив за банк 1 долар і зобов'язався повернути іноземним акціонерам частину виданих ними кредитів.

Тепер він не назвав суму угоди, але за інформацією джерела видання, вона охоплює 100% акцій.

Попередні власники Кредитпромбанку ще в 2010 році домовилися про реструктуризацію боргу перед іноземними кредиторами на суму 400 млн доларів.

Тоді частина заборгованості в 100 млн доларів була обміняна на акції банку.

28 кредиторів увійшли в капітал банку через кіпрську компанію Kalouma Holdings Ltd, яка на 22 грудня 2011 володіла 47,78% акцій банку.

При цьому 20,72% капіталу кіпрської компанії належало американській Cargill, 25,19% - Європейському банку реконструкції і розвитку (ЄБРР), а 54,09% - ще 26 іноземним банкам.

Решта акцій Кредитпромбанку належали ірландській Homertron Trading Ltd (23,5%) і кіпрській Fintest Holdings Ltd (28,72%), що підконтрольні Віктору Нусенкісу і Константіносу Папунідісу.

Співвласником банку вважався також колишній генпрокурор Геннадій Васильєв, однак офіційні джерела цю інформацію не підтверджували.

Слід також нагадати, що у Віктора Нусенкіса конфлікт з Геннадієм Васильєвим через промислові активи в Україні і Росії.

В ЄБРР підтвердили продаж Кредитпромбанку, проте сума і умови операції не розголошуються.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: