Лавринович заборонив рекламу нотаріуса в ЗМI

П'ятниця, 29 березня 2013, 10:00

Українським нотарiусам заборонили iндивiдуальну рекламу в засобах масової iнформацiї, зокрема в Iнтернетi.

Про це йдеться у вiдповiдному наказ Мiнiстерства юстицiї, яким затверджено Правила професiйної етики нотарiусiв України, передає "Інтерфакс-Україна".

Як зазначається, винятком є iнформацiя про розташування та режим роботи нотарiальної контори.

Згiдно з правилами, виступ нотарiуса в ЗМI вiд iменi Нотарiальної палати або територiального уповноваженого здiйснюється за попереднiм погодженням iз президентом палати або територiальним уповноваженим Нотарiальної палати України.

Реклама:

Крiм того, правила регламентують поведiнку нотарiуса в позаслужбовий час. Згiдно з документом, дiї, зовнiшнiй вигляд i поведiнка нотарiуса мають вiдповiдати нормам суспiльної моралi та професiйним етичним стандартам.

Нотарiус також не може провадити пiдприємницьку, адвокатську дiяльнiсть, бути засновником адвокатських об'єднань, перебувати на державнiй службi або службi в органах мiсцевого самоврядування, в штатi iнших юридичних осiб, а також виконувати iншу оплачувану роботу, крiм викладацької, наукової та творчої дiяльностi.

Затвердженi Мiн'юстом правила забороняють нотарiусам пiд час виконання професiйних обов'язкiв: спiлкуватися з особами, якi звернулися щодо вчинення нотарiальної дiї, через помiчника або iншого працiвника нотарiальної контори; передавати функцiї нотарiуса, зокрема технiчнi (пiдготовка проектiв нотарiальних документiв, виготовлення оригiналiв та копiй, ксерокопiювання, заповнення журналiв i реєстрiв, отримання вiдомостей з електронних реєстрiв та внесення вiдомостей до них тощо), iншим особам, крiм спiвробiтникiв нотарiальної контори.

Згiдно з документом, нотарiусу заборонено "приймати в станi алкогольного, наркотичного або iншого сп'янiння, у недiловому одязi, курити пiд час прийому або iншим чином проявляти неповагу до особистостi, гiдностi та прав вiдвiдувачiв, а також звертатися до них iз пропозицiями образливого, аморального характеру або здiйснювати iншi негiднi дiї щодо осiб, з якими нотарiус взаємодiє в процесi своєї професiйної дiяльностi".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: