У США хочуть підвищити візові збори для іммігрантів

Неділя, 17 березня 2013, 15:01

Американські сенатори розглядають можливість підвищення візових зборів для компаній, які наймають висококваліфікованих іммігрантів, щоб покрити бюджетні витрати в рамках нового законопроекту в сфері імміграції.

Про це передають "Ведомости" з посиланням на Wall Street Journal.

Законопроект, який сенатори будуть розглядати в квітні, передбачає, зокрема, посилення заходів безпеки на кордонах США, а також розвиток системи контролю та спостереження за іммігрантами.

Точно невідомо, у скільки новий закон може обійтися американському бюджету, однак аналогічний законопроект 2007 року передбачає витрати в 18 млрд доларів протягом 10 років.

Реклама:

Як відзначає видання, розглядаються два шляхи компенсації бюджетних витрат. Перший передбачає підвищення візових зборів для американських компаній, які наймають висококваліфікованих іноземців.

Зокрема, мова йде про візу типу H-1B, вартість якої сьогодні становить від 1500 до 5500 доларів.

При цьому кількість таких віз може бути збільшено. Другий варіант - підвищення штрафів для нелегальних іммігрантів, бажаючих отримати громадянство США.

Імміграційна реформа була одним з ключових питань виборчої кампанії Барака Обами на виборах 2012 року. Завдання реформи - змусити нелегалів вийти з тіні і стати добропорядними мешканцями країни. Однак перед одержання громадянства вони повинні підтвердити знання англійської мови і заплатити податки і збори.

Реформа також передбачає боротьбу з підробленням паспортів і віз, депортацію злочинців і вдосконалення роботи американської судової системи в міграційних питаннях.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!