Україна вирішила перевірити бразильське м'ясо на наявнiсть рактопамiна

Вівторок, 5 лютого 2013, 17:43

Україна має намiр перевiрити бразильськi пiдприємства, що поставляють на її територiю м'ясо, на наявнiсть у ньому рактопамiна.

Про це заявив перший заступник мiнiстра аграрної полiтики i продовольства України Iван Бiсюк пiд час зустрiчi з керiвником Россiльгоспнагляду Сергiєм Данквертом, передає "Інтерфакс-Україна".

Згiдно з повiдомленням, Бiсюк зазначив, що Україна висунула до найбiльшого для неї постачальнику м'яса, Бразилiї, тi самi вимоги щодо вiдсутностi в ньому рактопамiна, що i Росiя.

"Данкверт i Бiсюк погодилися в доцiльностi координування дiй та методологiї пiд час перевiрок бразильських пiдприємств", - зазначено в повiдомленнi.

Реклама:

Пiд час зустрiчi сторони також висловили занепокоєння тим, що пiсля введення тимчасових обмежень на поставки американської м'ясної продукцiї до Росiї, є небезпека поставок м'яса, забрудненого рактопамiном, зi США в Україну.

Данкнверт також повiдомив, що найближчим часом планується обговорити результати останньої iнспекцiї українських пiдприємств, зацiкавлених у поставках продукцiї на територiю Митного союзу, з представниками компетентних служб Бiлорусi та Казахстану.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: